Focus op de les

Focus op de les

Focus op de les is een methode om executieve functies te trainen.

Met de training 'Focus op de les' oefenen leerlingen op de basisschool met vaardigheden die belangrijk zijn bij het leren, zoals: aandacht, planning, doel- en taakgericht gedrag. Zij trainen daarnaast hun werkgeheugen en krijgen meer inzicht in hun leergedrag. Hierdoor hebben zij uiteindelijk minder hulp nodig. Ook de leerkracht krijgt meer inzicht in het leergedrag van de leerling en kan hierdoor eerder doelgericht ingrijpen en de juiste ondersteuning bieden.


Het doel van de training 'Focus op de les' is om leervaardigheden te verbeteren, het inzicht in leergedrag te vergroten en werkgeheugencapaciteit uit te breiden. De training bestaat uit 10 individuele, intensieve sessies van 45 minuten verdeeld over vijf of tien weken. Aan de hand van een werkboek, opdrachten en luistermateriaal wordt op een speelse manier getraind. Het werkboek van 'Focus op de les' is een werkboek voor de leerling, het bevat oefeningen die de leerlingen leuk vinden om te doen. Daarnaast wordt het werkboek voorzien van een stappenplan/instructie voor ouders. De leerling zal namelijk vijf dagen in de week moeten oefenen.


Vier kernvaardigheden die voor de leerling belangrijk zijn bij het uitvoeren van een taak, worden met 'Focus op de les' getraind:

O Concentratie

O Planning en initiatief nemen

O Werkgeheugen

O Doel- en taakgericht gedrag


Voor aanmelding voor Focus bij de les' klik hier.

Voor het tarief van 'Focus bij de les' klik hier.